Ce face sa functioneze o casnicie?

Casniciile fericite se intemeiaza pe o prietenie trainica. Prin aceasta se intelege respect si bucurie de a fi impreuna cu celalalt. Prietenia mentine vie flacara iubirii, deoarece protejeaza partenerii de sentimentele de dusmanie pe care le-ar putea avea unul fata de celalalt.
Impacarile: arma secreta a unui cuplu fericit – redescoperirea sau reimprospatarea prieteniei nu scuteste cuplurile de certuri, insa le furnizeaza o arma secreta care garanteaza faptul ca disputele lor nu scapa de sub control. Tentativele de impacare reprezinta arma secreta a cuplurilor inteligente emotional- chiar daca multe dintre acestea nu sunt constiente ca folosesc ceva atat de puternic. Atunci cand cei doi soti au o prietenie trainica, devin in mod natural experti in a face tentative de impacare si a le descifra corect pe cele ale partenerului. Insa atunci cand cuplurile sunt coplesite de negativitate, pana si o tentativa de impacare clara precum “Hei imi pare rau.” nu are prea mare succes. Succesul sau esecul tentativelor de impacare ale unui cuplu reprezinta unul din factorii de baza care determina daca casnicia lor va inflori sau, dimpotriva, se va afla in impas.
Primul pas catre imbogatirea sau consolidarea casniciei dumneavoastra este acela de a intelege ce se intampla cu partenerul dumneavoastra. In cazul celor mai solide casnicii, sotul si sotia impartasesc aceleasi valori. Nu doar “se inteleg bine” – ii sunt alaturi celuilalt in sperantele si visurile pe care acesta le are si isi construiesc aceleasi scopuri pentru viata petrecuta impreuna

Acest articol a fost publicat în Despre alegeri. Salvează legătura permanentă.

Comentariile sunt închise.