Succesul

“Fiecare experienta este un succes”

Ce inseamna de fapt “A nu reusi?” inseamna ca ceva nu s-a finalizat asa cum ai vrut sa se finalizeze sau pe calea pe care ai vrut tu sa se finalizeze. Legea experientei este intodeauna perfecta. Noi ne imaginam perfect gandurile si crezurile.

Vechea zicala:”Daca nu reusesti din prima, incearca din nou si din nou” este adevarata. Asta nu inseamna sa te omori incercand mereu in acelasi mod, ci inseamna sa-ti recunosti greseala si sa incerci pe o cale diferita pana cand inveti sa faci acel lucru in mod corect.

Cred ca avem un drept dobandit prin nastere, sa trecem in viata numai de la un succes la altul. Daca nu se intampla asa, fie ca nu suntem in armonie cu capacitatile noastre interioare, fie ca nu credem ca aceasta poate fi adevarat pentru noi, ori nu recunoastem succesele.

Daca ne propunem standarde care sunt prea sus pentru unde suntem noi acum, standarde pe care nu avem cum sa le atingem prea curand, atunci suntem in permanenta insuccesului.

Cand un copil invata sa mearga sau sa vorbeasca, noi il incurajam in permanenta si il laudam cu fiecare inbunatatire, oricat de mica ar fi ea. Copilul radiaza si incearca din toate puterile sa faca si mai bine ceea ce face. Tot asa te incurajezi si pe tine insuti cand vrei ceva nou? Sau faci lucrurile si mai grele, spunandu-ti ca esti prost sau neindemanatic sau menit nereusitei? Cand te uiti la un profesionist realizat, in orice domeniu, te uiti la nenumarate ore de repetitie.

Nu are nicio importanta pentru cat timp te-ai considerat un ratat, poti sa incepi sa creezi un tipar de succes acum. Nu conteaza in ce domeniu vrei sa operezi, principiile sunt aceleasi. Putem sa plantam”semintele” succesului. Aceste seminte vor creste intr-o recolta bogata.

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personala. Salvează legătura permanentă.

Comentariile sunt închise.