Imi construiesc propia casa

Subiect tratat:
- Dificultatea cuiva de a accepta faptul ca trebuie sa consulte un terapeut;

Situatia dorita:
- A-i motiva pe adulti sa consulte diferiti specialisti in vederea propiului drum in viata lor sau a copiilor;

Niste prieteni de-ai mei s-au hotarat sa-si contruiasca propia lor casa si sa-si acorde timpul necesar pentru aceasta. La inceput, totul mergea bine: invatasera sa citeasca planurile si dupa ce analizasera mai multe se oprisera la doua. Au turnat fundatia cu ajutorul catorva prieteni si au pus planseul fara prea mare dificultate si au montat peretii. Au consultat apropiatii pentru a instala ferestrele si usile. S-au chinuit putin pana sa le monteze, insa cu ajutorul cuiva mai in varsta(un parinte) ei au reusit destul de repede.
Au acordat apoi destul de mult timp regulilor pe care ar trebui sa le respecte pentru izolare. Insa problemele au inceput o data cu inceperea instalatiilor electrice si mai tarziu cand a venit timpul acoperisului nu au stiut cum sa procedeze. Nimeni din anturajul lor nu stia acest lucru. Au incercat, insa dupa cateva tentative tot nu au reusit. Atunci au trebuit sa-si calce pe orgoliu si s-au decis sa consulte un specialist. Acesta din urma a verificat planurile, le-a dat cateva sfaturi pentru constructia lor in legatura cu instalatiile si acoperisul.
Au pus aceste sfaturi in practica si cateva saptamani mai tarziu ei au putut pune acoperisul.
Au fost foarte mandrii de realizarea lor si chiar au organizat o petrecere pentru inaugurarea casei. Toti cei din anturajul lor au venit sa-i felicite pentru curajul, creativitatea si perseverenta lor.

Acest articol a fost publicat în Basme terapeutice, Despre alegeri. Salvează legătura permanentă.

Comentariile sunt închise.