Noapte buna, insmonie!

Doar cine a avut experienta neputintei de a dormi stie cat de mare este suferinta pe care o produce si efectele pe care le are asupra intregii sale vieti. In ziua de astazi, jumatate dintre adulti au probleme legate de somn. In conditiile in care insomniacii au de ales doar intre somnifere si a trai tot restul vietii cu aceasta problema, psihoterapia vine in ajutor cu tehnici de relaxare si reducerea stresului pentru imbunatatirea somnului.

Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni se dovedesc eficienti, raman sanatosi si dorm bine in conditii de stres, iar altii nu? Partial, raspunsul este ca persoanele care reusesc sa-si controleze eficient stresul au dezvoltat o constelatie de atitudini si convingeri de natura sa reduca stresul.

Daca vei exersa tehnici pentru relaxare si pentru dezvoltarea gandirii optimiste iti vor reduce gandurile si emotiile negative si reactiile de stres isi vor imbunatatii dispozitia, somnul si sanatatea.

Insomniacii au, in sfarsit, o alternativa extrem de eficienta la somnifere: “tehnicile de relaxare” din cadrul orelor de psihoterapie care ulterior le vor putea exersa si singuri acasa.

Acest articol a fost publicat în Dezvoltare personala. Salvează legătura permanentă.

Comentariile sunt închise.